Obilježen Dan crvenih haljina u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice


Danas je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održano obilježavanje Dana crvenih haljina, koji se obilježava svake godine prvog petka u veljači.

„Dan crvenih haljina“ je javnozdravstvena kampanja posvećena borbi protiv moždanog udara kod žena, a pokrenuta je u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena, njegovom prepoznavanju, istraživanju i liječenju.

Tim povodom su u bolnici održane različite aktivnosti. Zdravstveno osoblje je mjerilo krvni tlak i provjeravalo razinu rizika nastanka moždanog udara. Pacijente se savjetovalo o preventivnim mjerama koje mogu poduzeti kako bi spriječili nastanak moždanog udara. Medicinsko-biokemijski laboratorij besplatno je iz krvi određivao šećer i lipidogram.

U drugom djelu obilježavanja, pred mnogobrojnom publikom u Plavoj Sali naše bolnice održana su sljedeća predavanja:
“Čimbenici rizika za razvoj moždanog udara u žena”, predavač: mr.sc. Ivan Dubroja, dr.med., spec. neurolog, subspec. iz cerebrovaskularnih bolesti

“Promjena životnog stila u prevenciji moždanog udara u žena”, predavačica: Manuela Foro Znika, dr. med., spec. neurolog.

Između ostalih akciju je podržala Pročelnica za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko-zagorske županije gospođa Martina Gregurović Šanjug te načelnica Općine Krapinske Toplice, gospođa Gordana Jureković.

Linkovi na današnja predavanja:

Dan crvenih haljina-tekst predavanja.pdf
Promjena životnog stila kao prevencija MU kod žena-tekst predavanja.pdf

Galerija slika: